Crtanje kavom

Tko voli mrlje od kave? Rijetko tko. Osim ako se nespretno prelijevanje kave pretvori u umjetničko djelo.

Hong Yi, umjetnica iz Malezije, od mrlja je koje ostanu nespretnim prelijevanjem kave iz šalice napravila pravu umjetnost, a jedini su joj alati kava i šalica. Što prljavija, to bolja.

Hong Yi se u izradi ovog umjetničkog djela odlučila koristiti Nescafeom, a kao inspiracija, poslužila joj je pjesma Jay Choua, koja govori o podizanju šalice s tanjurića. Upravo je tehnikom umakanja šalice u tanjurić s kavom, umjetnica nacrtala lik autora spomenute pjesme.



Mnogi su dijelovi nesavršeni, slomljeni i djelići su koji na koncu stvaraju cjelinu, objašnjava autorica, koja je očarana atmosferom pjesme. Smeđa boja kave, slici je dala rustičnu i starinsku atmosferu.

Kako bi slika s kavom uspjela, potrebno je pogoditi pravi omjer kave i vode. Naime, kava  zbog svojih svojstava zahtjeva izrazito spretnu ruku.


„Ako je u kavi previše vode, onda se prelijeva i voda se ne može zadržati na papiru, no ako je vode premalo, treba biti oprezan jer nema mjesta pogreškama“, rekla je umjetnica.


Ako vas je zainteresiralo crtanje kavom, u Hrvatskoj ste se s tehnikom crtanja i izrađivanja crteža od kave mogli upoznati na  CoffeeArt festival u Zagrebu, koji je danas spojen s još jednim hedonističkim užitkom- čokoladom pod imenom Zagreb Coffe & Chocofest koji ćete moći posjetiti  06. do 09.02.2014.

5. 11. 2013.

Broj posjetitelja

@ Skelin, Marochini, Suša, Lanović & Tvrdeić. Pokreće Blogger.