Bohurt - vitezovi modernog doba

Upišete li bohurt u svoj omiljeni web pretraživač nećete pronaći puno informacija. Ova sportska disciplina još je u svojim povojima, no mahom dobiva na popularnosti diljem Europe i svijeta.

Što je to mnogima tako privlačno?

Bohurt je disciplina slobodne borbe sa srednjovjekovnim oružjem gdje je dozvoljeno sve osim uboda mačem. To je ujedno i najekstremniji oblik mačevanja i vjerna simulacija viteške borbe pod punim oklopima koja nije unaprijed koreografirana. Kako su bohurt dvoboji iznimno opasni jer često dolazi do ozbiljnih ozlijeđivanja boraca, nastoji se da borbe ipak budu kontrolirane.

Preuzeto sa stranica uduge Vitezovi Zelingradski

U najvećem natjecanju u ovoj disciplini pod nazivom Battle of Nations sudjeluje preko 20 zemalja sa gotovo svih kontinenata, a ponajviše ipak iz Europe. Hrvatska bohurt liga još je u procesu nastanka, ali planira se sudjelovanje naših boraca već na sljedećem susretu 2014. godine.

Neke od zemalja koje se natječu na Battle of Nations.
Manja bohurt natjecanja odvijaju se u sklopu događanja s ciljem oživljavanja srednjovjekovne povijesti kao što su viteški turniri i srednjovjekovni festivali.

Na području Hrvatske djeluje niz udruga koje okupljaju entuzijaste i zaljubljenike u srednjovjekovnu kultutru.

Pratite nas jer donosimo priču izravno s bojišta u našem sljedećem postu! ;)

12.11.2013.    

Broj posjetitelja

@ Skelin, Marochini, Suša, Lanović & Tvrdeić. Pokreće Blogger.