S kave na kavu

Već nam je dobro poznato kako sve neobično i čudno dolazi upravo iz Japana. Kako smo već pisali o mangama, anime i cosplayjerima, ponovo se na neki način vraćamo u tu domenu.

U posljednjih nekoliko godina tematski kafići u Japanu dozivjeli su pravi 'boom'. Većim dijelom može ih se grupirati u dvije kategorije: oni koji privlače tzv. Otaku (fanove anime i mangi), te oni koji su namjenji za šire mase.

Maid cafe
Kao što mu i samo ime kaže, ovo je kafić u kojemu su konobarice obučene francuskih sobarica, glume služavke i tretiraju svoje goste kao njihove gospodare.



Primarno su osmišljeni kako bi zadovoljili fantazije muških otaku, no danas su postali fenomen koji privlači ne samo muškarce, već i parove i turiste.

Animal cafe
Ukoliko vas ideja o sobaricama čini nelagodnim, možda ce vam ideja da pijuckate kavicu dok gladite slatku macu biti privlačnija. Cat cafes su upravo takva mjesta, nastala radi nemogućnosti posjedovanja ljubimaca u stanovima. Odaberete mačku koja vam se najviše sviđa i o njoj se brinete dok jedete i pijete.



Cuddle Cafe
Najnovija edicija u ovom moru zanimljivih kafića. Iza tog imena nalazi se kafić koji osim što vam nudi vašu najdražu kavu, nudi i prekrasne djevojke koje gosti mogu unajmiti i spavati s njima. Bez brige, ne radi se o nikakvim nemoralnim radnjama, već samo s njima možete malo 'ubiti oko'.



 Od ostalih su nam još zapeli za oko Vampire cafe i Christon cafe čiju tematiku možete pretpostaviti. Ovo je samo mali dio zanimljivih kafića koje možete pronaći u Japanu.



Izvori slika: Ici- Japon, Oshoku, Japanrealtime i Explorejapan
18. 11. 2013.

Broj posjetitelja

@ Skelin, Marochini, Suša, Lanović & Tvrdeić. Pokreće Blogger.